Výlet za Františkem se nepovedl

12.10.2021 11:06

V sobotu 9. října sehráli FbC Jazzmani Žatec utkání proti Florbal Sokolov ve Františkových lázní. Den předtím, po konci tréninku, kdy se tvořila sestava přišlo hned několik dobrých zpráv. Do Jazzmanů se vrátil Adam Dvorský a měl chuť si zahrát za seniorský tým.

Dalším úspěchem bylo vytvoření, právě díky Adamovi, třetí útočné trio Kůča-Adam-Ondra. Pro neznalé bez většího povšimnutí, ale pro nás lajna s věkovým průměrem 18 let. To jen potvrzuje vývoj florbalu a celkové omlazení soutěže.

Před rokem byl věkový průměr týmu mužů okolo 30 let, letos je to něco přes 22 let. Což je neuvěřitelné, ale jak bylo napsáno, ve florbale zcela běžné. Junioři mají největší porci tréninků, a proto hrají v mužích v prvních lajnách.

Zpět ale k zápasu. Již warm-up naznačoval, že tento soupeř bude hratelný a konečně bychom mohli získat nějaké body do tabulky. To ještě utvrdil fakt, když čerstvě 18. letý Kuvajs vstřelil úvodní branku utkání a Jazzmani šli do vedení. Po pár minutách bylo sice srovnáno, ale žatecký šůter Máťa (Hrádek) strhl vedení na Jazzmanskou stranu. Bohužel pro hostující tým, Matěj jako by uhranul Žatec a ten svojí neaktivitou ztratil vedení a jen díky vlastenci domácí Konvalinky korigoval skóre první třetiny na 4:3 pro domácí.

Hra byla vyrovnaná, stále otevřená o 3 body. Ve druhé třetině Jazzmani vyvinuli aktivitu a v 7. minutě získali početní výhodu, díky sekání domácího borce, který si spletl žateckou hokejku se stéblem trávy, které musí nutně useknout. V ten moment přišla na řadu úvodní lajna Žatce s nenápadným hrdinou zápasu, který bude dále zmíněn. Po kombinaci na polovině vyslal Máťa projektil na domácího brankáře, ten nezvládl chytit tuto střelu a bylo již jen na Havlisovi, jestli svým bekhendovým švihem trefí odkrytou branku a to se mu povedlo. Bylo srovnáno, žatecký tým na koni, protože Havlis nepatří mezi střelce a když se mu to povede, je třeba to řádně oslavit.

Převaha dále korunovala dalším gólem kdy další nestřelec žateckého týmu Alda, vybídl ke skórování Vikyho. A Viky, ten se nemýlil a skóre z pohledu domácích 4:5. Euforie, radost, nadšení. Žatce je plné hřiště. V polovině utkání Jazzmani vedou, ale florbal je dynamická hra, míček je kulatý a má 26 dírek.

Žatec svou nedisciplinovaností rapidně přicházel o síly. V 11. minutě druhé třetiny byl poprvé vyloučen Hany za blokování hokejky. Jazzmani přesilovku přečkali, ale žatecká hra řádně polevila. Druhé vyloučení Hanyho za nedovolené bránění, ten zákrok, který hostujícímu trenérovi málem zlomil nohu, byl ale klíčový a rozhodující.

Sokolov nabídnuté šance využil dorážkou před brankou a skóre bylo opět srovnané, a Žatec v nevýhodnější situaci. O pár minut bylo ještě hůře, protože Sokolov během jedné minuty otočil výsledek zápasu. Druhá třetina skončila za stavu 6:5. Přesto, to byla jedna z nejlepších žateckých třetin. Nebýt dvou chyb, Žatec uhrál skvělý výsledek.

A jak bylo zmíněno, Žatec psychicky i fyzicky nalomen, a to nejlepší mělo ještě přijít. Další dvě vyloučení v žateckém týmu, když Máťa sekání, Jirka Pavlišů nesportovní chování při akademickém hodnocení rozhodčího. Tímto veškeré ambice Jazzmanů na zisk bodů v zápase zhasly. Jazzmani se sami sebe připravili o body a můžou vyhlížet další zápas v Krupce, kde nastoupí proti Děčínu.

Florbal Sokolov 9:5 FbC Jazzmani Žatec

Trenér Votis

„Někdy mám pocit, že jsem nepřítelem všech našich hráčů. Že po nich chci věci, které ještě nikdy neviděli a ani neslyšeli. Ale jedním dechem nutno dodat, že se situace zlepšuje a nacházíme si k sobě cestičku. Jazzmani v mužské složce již dlouhou dobu neměli trenéra, a proto již nemají tréninkové návyky. Zpět k utkání, jsem rád, za takto vypjaté zápasy, protože ty nám dají mnohem více než zápas, kde prohrajeme/vyhrajeme rozdílem třídy. Mladí hráči pomalu začínají chápat svou roli, což jde vidět i na bodových příspěvcích. Stále budujeme tým a až ho budeme mít konzistentní, tak budeme porážet i ty nelepší týmy v lize. Máme obrovský potenciál, který jsem prozatím nedokázal probudit. Ale jak říkal Bohůšů, všechno bude. Při hodnocení si nalejme čistého vína, máme velice mladý a nezkušený tým. Tento tým si sice nevybojoval DIVIZI ale určitě má na to ji udržet. Máme za sebou 5 zápasů a čeká nás jich ještě 17. To je dlouhá doba na to se zvednout. Hráčům chci poděkovat, makají, snaží se, chtějí se zlepšit a dávají do toho emoce. Bez toho to prostě nejde. Naše hra musí být postavena na třech pilířích – společné úsilí, mít chuť se zlepšit a týmovost. Děkuji i Oldovi, že nás podpořil a dokázal zkrotit draka Pavliše.“

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode