Muži zakončili sezónu stylově

29.04.2018 17:59

V neděli 29. dubna 2018 se hrála poslední dvě kola regionální ligy mužů. Na žatecké hráče tentokrát čekali soupeři z Mostu a Kadaně. Sice oba soupeři mají lepší umístění v tabulce, ale Žatec si na tato utkání věřil a chtěl bodovat.

FBC Vipers Most 3:5 FbC Jazzmani Žatec (2:1, 1:2, 0:2)

Úvodní utkání dne mezi Mostem a Žatcem měl jasného favorita a to domácí Most. Věkově nejmladší tým soutěže byl v zápase velmi ambiciózní, ale doplatil na svou nedisciplinovanost. Most se již v první třetině dostal do dvoubrankového vedení, ale žatecká zkušenost se ukázala v pravou chvíli. Martin Ligda střelou do pravé šibenice v přesilové hře snížil skóre a doslova nalomil mosteckou psychiku. Ve druhé třetině Žatec přidal další gól z přesilové hry a po dvou třetinách bylo skóre zaslouženě srovnáno, jelikož žateckých hráčů bylo plné hřiště. Třetí třetina patřila jen Žatci a byl to opět Ligda, který vstřelil čtvrtý gól hostujícího týmu, který se ukázal jako gól vítězný. Žatec si pohlídal své vedení a potvrdil svojí herní vyzrálost.

FbC Jazzmani Žatec 4:5 FBC DDM Kati Kadaň B (0:2, 2:2, 2:1)

V druhém utkání se objevila jedna kuriózní situace, která ovlivnila celou hru a to, že Žatec zahájil svou hru jen se šesti hráči. A to s pěti hráči v poli a jedním odvážlivcem na střídačce. Těžko říci, jestli to byl taktický tah nejlepšího hráče, ale výsledek utkání ukázal, že to byla špatná volba. Kadaň již v první minutě se ujala vedení a po vzájemné přestřelce gradovalo utkání za stavu 4:4 a přesilovkou domácích hráčů ze Žatce. V tuto chvíli si nejspíše vybral svou slabou chvilku rozhodčí, který neodpískal viditelný faul, po kterém se uvolnil hostující hráč a střelou k tyči určil skóre na 5:4 pro Kadaň. Velká škoda pro domácí hráče, protože byli lepším týmem a měli minimálně bodovat.

Sestava: Sarič, Zbořil – Kopecký, Polončík, Falbr, Mojžíš – Bartoš, Smištík, Burda – Votava, Ligda, Bejček

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode