Mladší žáci předvedli napoprvé velmi dobrý výkon

24.10.2021 18:35

Po téměř 1,5 roce náš tým mladších žáků odehrál svůj první turnaj v Mostě. Řada hráčů prakticky přeskočila kategorii Elévků , nebo jsou úplně noví a poprvé nastoupili rovnou na velkém hřišti hrát systémem 5+1.  Proto musím celý tým za předvedenou hru i nasazení velmi pochválit.

ŽATEC – ÚSTÍ RED  6:1 

V prvním zápase jsme narazili na tým Ústi red. Pohybem a napadáním jsme soupeři za celý zápas povolili 3 střely na bránu. Oběma našim útokům se dařilo procházet přes hráče soupeře především po stranách – slabinou však byla naše nedůrazná a nepřesná koncovka a nutno říct také výborně chytající brankařka soupeře. Přesto byl zápas byl jednoznačný a vyhráli jsme 6:1. 

ŽATEC – FK TEPLICE KRUPKA 6:2

K utkání s Teplicemi jsme nastoupili ihned po skončení utkání s Ústím. Hraje se na 2x12 minut – a ukázalo se, že na 2 zápasy (celkem 48min) po sobě fyzicky nejme připraveni. Kluci a holky bojovali za to jim rozhodně patří pochvala, ale soupeř byl rychlejší, lépe pokrýval balónky. Kombinačně jsme na tom nebyli o moc hůř a často jsme hráli na soupeřově polovině, ale při výborném presingu soupeře jsme často ztráceli a zpátky jsme nestíhali, byl z toho jeden rychlý bejk soupeře za druhým, naštěstí pro nás bez velkého brankového přídělu. Když jsme v druhé půli dvěma rychlými brankami snížili na 2:3 vypadalo to, že se dokážeme do zápasu vrátit. Bohužel k našemu většímu tlaku už nebyla síla a soupeř utkání v klidu a po zásluze vyhrál.

Obdrželi jsme 5 branek z bejků a jednu smolnou branku z rohu. My jsme se na vypracování každé střely hodně nadřeli, bez rychlejšího pohybu a důrazu to prostě nejde.

ŽATEC – LOUNY  3:5

Lounský tým dokázal v ranním zápase přehrát Teplice 10:6 a viděli jsme je jak hráli s Ústím.  Věděli jsme, že to bude úplně jiné utkání než s Teplicemi i Ústím. Louny hrají trpělivě, přesně a velmi kolektivně. Více jsme se proto soustředili na obranu a v útoku se snažili hrát delší přihrávky na volné hráče. V poločase jsme hráli 3:3 a oba týmy hráli na mladší žáky pohledný florbal se snahou kombinovat. V druhé půli už jsme bohužel žádnou branku nepřidali a soupeř nás 2x potrestal jednou naše střídání v nevhodný moment a pak po individuálním úniku po kraji. Prohráli jsme, protože jsme udělali jsme několik individuálních chyb, které soupeř nekompromisně trestal. Ale jsem rád, že jsme se soupeři kombinačně i nasazením vyrovnali.  

Na závěr bych rád zmínil, že jsem skutečně rád, že se po tak dlouhé vynucené pauze prakticky všichni hráči vrátili a přibyli i noví, takže v mladších žácích je nyní celkem 18 aktivních hráčů. To je fakt super. Všechny a to podrthuji, všechny chci pochválit nasazení i za to že se ze všech svých sil a dovedností snaží hrát co jsme si řekli. Chyby ještě děláme a budeme je dělat (doufám že méně a méně), ale za ty dva měsíce co trénujeme vidím na hře i každém hráči rozhodně pozitivní posun, který se určitě projeví i na výsledcích. 

Sestava: Brankař Petr – útoky: Vilda-Kryštof-Luky, Kary-Ondra-Vápno, Obrany: Jindra-Jindra, Natálka-Pája, Kamil-Martin, Iva-Jindra

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode