Mladší žáci opakovaně dokazují zlepšení. (2 výhry- 1 porážka)

05.12.2021 22:39

Při nedělním domácím turnaji naši mladší žáci odehráli 3 naprosto odlišná utkání. 

ŽATEC – LOUNY  14:3

V prvním jasně přehráli oslabený tým Loun, jemuž chyběli nejlepší hráči, kteří hráli turnaj starších žáků. A utkání bylo rozhodnuté již v poločase, kdy jsme vedli 10:1 nutno říci, že většinou po individuálních akcích. Do druhé půle jsem chtěl po klucích více kombinovat a přehrávat soupeře kombinačně. Tým se to snažil naplňovat, ale kombinace nám prostě váznou především na zpracování statické hře. Výsledek byl jednoznačný 14:3, ale ukázalo se, že naše kombinace nejsou dost rychlé a nápadité ani na slabšího soupeře. Stále již třetí turnaj nám chybí brankař a Pája v brance předvedl sympatický výkon a obdržel pouze 3 branky.

ŽATEC – ČESKÁ LÍPA 0:4

Tento turnaj byl organizován jako 5. výkonnostní koš – nevím, jak se v tomto koši ocitl herně, technicky i rychlostně velmi kvalitní tým České Lípy. Viděli jsme předchozí utkání se Štetím kde nasázeli 16 branek a bylo jasné, že to bude nejtěžší utkání turnaje. Abychom mohli Lípě být důstojným soupeřem stáhly hru na naše 2 nejlepší lajny, s tím, že nehrající hráči budou hrát více v posledním utkání se Štětím. Do branky šel Vilda, který se opakovaně osvědčil jako nejlepší náhradník za Petra Žáčka. Byl to krásný zápas, plný nasazení. Naši kluci a holky výborně a především obětavě bránili. To je největší zlepšení, kterého jsme během podzimu dosáhli. Skutečně všichni brání tak jak mají, nelítají a nepropadají v rozích, brání předbrankový prostor a soupeře tím trápili a ten pro vstřelení branky musel vyvinout maximální úsilí. Po 4 minutách jsme sice prohrávali 0:2  po jednom náhozu z půlky, kdy brankař byl cloněn a nic neviděl a jednom selhání obrany. To je skvělé. Ve druhé půli soupeř přidal ještě 2 zasloužené branky. My jsme se v útočné části snažili, ale Lípa byla výrazně rychlejší nedala nám čas na střelu zdvojovala a měla v brance skvělého brankaře. Bohužel když už jsem se do zakončení dostali tak jsme dali 2x tyč. Čím déle zápas trval, tím více jsme zrychlovali přihrávky i střely a byly jsme nebezpečnější. Takovýchto zápasů bychom potřebovali více, protože hráče nutí jít na maximum toho co dokáží. Všichni dostali za tento výkon poděkování, protože si jej i přes porážku nesporně zasloužili. Vstřelit branku nebo 2 jsme si zasloužili, ale někdy to prostě ne a ne spadnout.

ŽATEC – ŠTĚTÍ  4:1

Na to se bohužel nedalo dívat. Kluci do utkání nastoupili s tím, že se snad soupeř porazí sám.  Utkání se hrálo od 14:00 hodin a úroveň naší hry šla oproti předchozímu zápasu u všech o 70% dolů. Nikdo neběhal, bylo to utahané.  Štětí hrálo s Louny 4:4 takže to mělo být stejně jednoznačné jako v prvním utkání, ale samo se ještě nikdy nic nevyhrálo. Poločas 2:0. Přihrávky ze stoje na stojícího hráče. Soupeř se snažil, kvalitativně byl výrazně horší, ale nasazením naprosto rozbíjel naší statickou hru. A my jsme měli 3 střely na branku za každý poločas. Chytal Luky a nikdy bych nevěřil, že absence jednoho tvořivého hráče, který svým nasazením strhává ostatní takto zasáhne obraz hry nejen jeho lajny ale celého týmu.  Bylo to utrápené vítězství.

 

Závěr:

Pozitiva:

  1. naše práce na obraně se skutečně začíná projevovat i na hřišti. To je skvělé.
  2. Nasazení všech hráčů bylo až na poslední zápas příkladné.
  3. Dokázali jsme velmi zdatně hrát z výrazně lepším týmem České Lípy – pochvala.
  4. Zlepšuje se poziční hra hráčů na hřišti.

Co musíme zlepšit:

  1. Začnu u sebe – máme velmi dlouhá střídání – neumíme střídat v průběhu hry a hráči nevydrží 3 nebo 4 minuty do přerušení na hřišiti. To se musím naučit a začít to s týmem trénovat.
  2. Kombinace nám váznou. Hlavně proto, že dlouho a špatně zpracováváme přihrávky a řada hráčů nepokrývá balónek. Dalším důvodem je , že nám chybí náběhy proti míčku – stojíme a čekáme až k nám přijede. Je toho před námi hodně na.
  3. Absence brankaře nám už třetí turnaj dělá velké komplikace.
  4. … to je opravdu dlouhodobá záležitost – jsme pomalí. Chybí nám výbušnost, dravost a tím i lehkost. Bohužel budeme se na trénincích muset výrazně více věnovat nepopulárním sprintům.

 Děkuji za přečtení

Dušan Volráb trenér.

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode