Mladší žáci 2x vítězně

21.11.2021 21:41

Na již 3 turnaj nastoupili naši mladší žáci v sobotu 20.11. v nové hale v Podbořanech.

ŽATEC – MOST  7:2

 V prvním utkání jsme nastoupili proti soupeři, se kterým jsme se ještě letos nepotkali. A tak jsme hráli opatrněji a především se soustředili na obranu. Postupně však naši hráči přebírali více a více aktivity a to zejména díky lepší souhře,  týmové hře a spolehlivému brankaři. Most však hrozil individuálními průniky a poločasových 3:1 odpovídalo dění na hřišti.  V druhé půli se obraz hry nezměnil, naši kluci měli více ze hry, ale do vyložených šancí se dostávali obtížně, přesto jsme ještě 3 branky přidali a jednoznačně zvítězili 7:2.

ŽATEC – PODBOŘANY  6:1

Naprosto jednoznačné utkání, které přesto odkrylo některé naše slabiny v plné nahotě.  Lépe jsme kombinovali vyhrávali osobní souboje a mnohem více drželi míček. Snad každých 30 vteřin jsme vystřelili na soupeřovu branku. Poločasový stav 2:1 tomu však vůbec neodpovídal. Důvodem byl nedůraz při střelbě, nedotahování akcí do konce a střelba z nepřipravených pozic, které brankař soupeře snadno kryl.  Ukázalo se, jak moc je důležité sebevědomí, dravost a hlad po gólu. Z tohoto pohledu byl světlým bodem velmi odvážný průnik Kryštofa, který svým průnikem a střelou v pádu předvedl bojovnost na hranici pudu sebezáchovy.  Málokdy někoho vyzdvihuji, ale jeho výkon si to tentokrát skutečně zaslouží.    

ŽATEC – KADAŇ  5 :11

Upřímně jsem jako trenér očekával vyrovnané utkání na posledním turnaji jsme prohráli o 3 branky a to jsme neměli brankaře.  Tak jsem čekal, že tentokrát se o výsledek popereme lépe. A skutečně do poločasu to tak vypadalo. Poločas jsme vyhráli 4:3 ! . Kluci i holky bojovali o každý míček, poctivě se vraceli a vše vypadalo, že to bude pěkné utkání. Po přestávce jsme však po chybách v obraně (kdy jsme nepochopitelně začali bránit polovinu hřiště a rohy více než předbrankový prostor) Kadaň disponuje rychlostně i technicky velmi kvalitními hráči, kterým jsme dali prostor a oni ho bezezbytku využili. Z utkání se zaslouženě stala exhibice Kadaně a my jsme za druhý poločas obdrželi 8 branek. Před 14 dny jsme podobné utkání sehráli s Libercem, (kdy po úžasném poločase 1:2 jsme druhý padli 0:9). Částečně to může být slabší fyzickou kondicí, ale jsem přesvědčen, že to hlavní je psychický zlom, ke kterému dojde když obdržíme 2-3 branky rychle po sobě a najednou se nám nedaří vůbec nic.

Dvě vyhraná utkání a první poločas s Kadaní je velmi dobrý výsledek. Kolaps ve druhé půli je potřeba probrat a poučit se z něj, stejně jako ze zmíněného malého sebevědomí a důrazu a chybách obrany. Jako trenér budu hledat cesty, jak to posunout správným směrem.  Pozitivními body jsou :

a)       že již na několikátém turnaji jsme jednoznačně nejpočetnější tým. Nyní nás bylo 15.  V ostatních týmech bylo sotva 7-9 hráčů. Ano jsou karantény, nemoci, ale i nám chybělo 7 hráčů. Do týmu přišlo letos spoustu nových hráčů, kteří se zápas od zápasu zlepšují. A když máme na trénincích 16-18 hráčů je to skvělé.

b)      Po 3 turnajích si začínáme zvykat na větší hřiště a hru 5 na 5 – ten přechod byl skutečně komplikovaný, ale je vidět, že jako tým si začínáme nahrávat a kombinovat, že se snažíme (i když to se vždy nedaří) pokrývat míček a neztrácet.

Díky všem hráčům, za posun, který od září zvládli.

D.Volráb trenér

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode