Elévci již 10 zápasů neporaženi

26.02.2018 10:12

Tým elévů neprohrál již 10 utkání v řadě a od 30.10 nepoznal hořkost porážky. Na víkendový domácí turnaj jsme byli oslabeni nemocemi o Šimona, Štěpána, Kubu Vejvodu a Kubu Hrnčiříka, proto byli osloveni elévové, kteří již tento rok hrají za mladší žáky Adam Šole a Michal Nápravník. I takto „slepený“  tým jednoznačně ovládl turnaj se skóre 39:13. Ale v bohužel jsme z florbalových dovedností předvedli právě jen střelbu a souboje jeden na jednoho. Na 39 branek jsme měli pouze  13 branek z kombinací. Takže 2/3 branek jsme dali po individuální akci.

Žatec – Kadaň 12:6 (9:2)

Kadaň byla herně velmi dobrá, i přes výraznou porážku předváděla po celý turnaj velmi kvalitní hru. Asi největší rozdíl byl v brankařích. V první půli jsme soupeře přestříleli a dařila se nám zejména střelba z dálky. Druhou polovinu soupeř rychleji přistupoval a obrázek hry se výrazně změnil. Druhý poločas jsme tak prohráli 3:4. 

Žatec – Louny White 9:1

Žatec – Louny Red 18: 6

Oba soupeři z Loun měli drobné o hlavu menší hráče než byli naši kluci. Naši kluci byli i lepší na míčku, měli více ze hry i nasazení z naší strany bylo fajn. Oba zápasy jsme měli očekávaně celou dobu pod kontrolou, ale přesto nám Louny Red dali 6 branek. Které jsme jim darovali kličkováním a sólováním na středu hřiště ve snaze vytvořit pro sebe (ne pro tým) místo ke střelbě.

  

Vím, že všichni hráči i rodiče očekávají oslavné hodnocení tohoto turnaje. A já mám radost z výher, ale jako trenér na dnešní hru rozhodně pyšný nejsem. Předvedená hra i přes takto opticky krásný výsledek byla zklamáním. I přes jasné pokyny a instrukce ze střídačky si někteří hráči dělali co oni chtěli a soupeře jsme nepřehrávali pohlednými kombinacemi, ale sóly a střelbou z dálky.  A to rozhodně není na pochvalu. I proto již v zápisech nebudu uvádět počet branek jednotlivých hráčů. Je mi mnohem platnější tvořivý hráč, který hraje týmově a připraví pro spoluhráče šance než střelec X branek které dal přehráním o hlavu menších soupeřů.

A mým úkolem je, aby kluci florbalově rostli a byli připraveni na hru ve starších kategoriích. Pokud se v této kategorii hráči nenaučí si přihrávat a kombinovat jako tým, pak se silnými soupeři budeme mít problémy něco uhrát a ve vyšších kategoriích kde se hraje 5 na 5 na velkém hřišti to bude fatální  hendikep a budeme se na hřišti strašně trápit. Proto je potřeba stále hráče vést k týmové hře. Tento turnaj si bohužel chtěl každý dát co nejvíc branek.

Věřím, že příštím turnaj kluci ukáží, že to umí.       

 

Dušan Volráb - trenér

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba www stránek zdarmaWebnode