DIVIZE#ŽATEC

16.10.2021 22:08

To se zase hrálóóó. A viděl jsi ten Děčííííííín?

Jazzmani zahájili 6 kolo DIVIZE, když v krupce vyzvali 1.FBC DDM Děčín IV. Tým s nejvyššími ambicemi, a ne moc dobrým začátkem se nejspíš probudil právě proti nám. Možná i proto jsme tak oblíbeným týmem. Sestava, jak bylo avizováno, byla okleštěna o skupinu juniorů, kteří si své florbalové „povinnosti“ splnili již ranními zápasy v Kadani.

Do zápasu tak vstoupila čistě mužská záležitost, tedy oproti týmu soupeře, který nasadil hned 2 hráče s ročníkem 2004, čili potenciální děti trenéra Votavy. Hlavně ať se to nedozví Janča. Takže zkušenosti byly zcela na straně hostujícího týmu, když potenciální útočné trio Áda – Honzik a Pepek jsou starší než dvě lajny soupeře, neberte to doslova, ale tak nějak to mohlo být.

Šestý zápas a pošesté vlažné nastoupení Jazzmanů do zápasu. Sice nebyla převaha domácích tak obrovská, ale vždy se našla nějaká nedokonalost v hostující obraně (odskok, nedůraz) a malý vlk v domácím dresu trestal. Na druhou stranu i Žatec měl své šance, ale v Děčínské klečel Drobný bohužel jen jménem. V první třetině Jazzmanské šance za šancí výše jmenovaný bravurně likvidoval. Pokud by měl domácí trenér někoho vyzdvihnout, tak je to právě jejich brankář, který mnohdy žatecké hráče vybízel svými zákroky k údivu (Čermi by mohl vyprávět). V součtu první třetina 4:0 pro Děčín.

Ve druhé třetině byl Žatecký výkon (ostatně jako každý zápas) koncentrovaný. Jazzmani byli více času na balónku a vše vyvrcholilo vsítěním branky Míšou Muselíkem, který zužitkoval nahrávku veterána Honzi Falbra. Jako by se zdálo, že je po hře. Žatec dal gól, končíme, vítězství máme v kapse. Děčín po inkasovaném gólu se rychle otřepal, popravdě mu to trvalo 27 sekund a opět pevně v rukou držel opratě utkání. Jazzmani sice uhráli svou nejlepší třetinu zápasu, ale i tak prohráli dílčí výsledek, poměrem 3:1.

No a závěr? Poslední třetina 9:2 pro domácí. Na straně hostujících 2 vyloučení a další 2 vyloučení odpuštěna asi z lítosti. Děčín hrál, drobek chytal a malý vlk dával. Co k tomu dodat. Jak to napsat slušně. Žatci se poslední třetina nevydařila tak jak chtěla. Od ideálního výkonu byl Žatecký tým kousek a je na něm vidět určité zlepšení. Vzhledem k vydanému úsilí, které je na straně hostujících vyvíjeno, je výsledek zápasu spravedlivý. Co se ale povedlo, bylo trestné střílení. Čermi přesnou nahrávkou přes půlku hřiště nachází zcela osamoceného Žívu, který svými ladnými skoky skáče až k brankáři, kde mu obránce Herzina přesekává hokejku i s balónkem a tím získává nedovolenou výhodu. Hvizd rozhodčího, překřížené ruce nad hlavou a je tu nájezd (nebo spíš náchod, protože ve florbale se nejezdí, možná spíš procházka než nájezd, sakra teď nevím). Kdo jiný by si měl vzít tu šanci se projít při trestném střílení než ten, na kterého byl faul proveden. Žíva svým naprostým klidem, klidem střelce, který pravidelně dává jeden gól za sezónu a ten právě padne dnes, překonává dosud bezchybného brankáře a jde se slavit do kruhu na půlící čáře. Hezky Žívo.

Votavson

Děčín má ty nejvyšší ambice a je to výborný soupeř. My musíme nejdříve začít každý u sebe, co do toho sportu dává a co pro něj obětuje. Výsledkem má být společný cíl, kterým je udržení se v lize. Dnes bych chtěl vyzdvihnout Aldu, moderní obránce, který je schopný získat výhodu pro své spoluhráče. Dnes jsem také neviděl ani jednoho našeho hráče, který by zápas neodmakal. Všichni jsme chtěli a dřeli. Makejme a dá-li bůh ovoce v podobě dobrých výsledků přijde.“

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode