Adam Brunclík

03.04.2024 16:55

Ahoj Ádo, 

v první řadě blahopřeji k úspěchu dosažení neuvěřitelných 115 kanadských bodů během jedné sezóny. Mimochodem Adam je hráčem mužů, který si poctivě vede statistiky už od svých mladických let.

1.     Jak se cítíš pro tebe, tak úspěšné sezóně, ve které jsi dosáhl takového počtu bodů?

        Pořád si říkám, jak je možné, že jsem dosáhl 115 kanadských bodů v jedné sezoně, kde se to ve mně vzalo. Zatím bylo moje maximum něco kolem 70 bodů. Ale když si vezmu, s jakými spoluhráči hraji v týmu, tak to zase tak těžké nebylo. S některými spolu hrajeme už 20 let a ta sehranost se po takové době musí někde projevit a tentokrát jsem měl to štěstí, že se to promítlo zrovna v mých statistikách.

2.     Měl jsi nějakou osobní motivaci, která tě přivedla k dosažení takového výsledku?

      I když mít pěkná osobní čísla je super, tak mojí motivací je především týmový úspěch. Takže speciální motivaci k takovému počtu bodů jsem neměl, ale je pravda, že před posledními dvěma zápasy jsem už trochu tušil prolomení hranice 100 bodů a snažil se ze sebe vyždímat ještě více než normálně. Jak herně, tak i fyzicky.

 

3.     Měl jsi nějakou speciální přípravu na každý zápas nebo postup, jak udržovat vysokou úroveň výkonu po celou sezónu?

      Samozřejmě provádím klasickou přípravu před každým zápasem jako rozběhání, poctivé protažení a rychlé rozstřílení nebo nahrávky se spoluhráčem. Potom máme společně s Alešem Kopeckým pořád stejné rituály před zápasem jako třeba Redbull do auta, iontové nápoje, které připravuje zásadně Aleš, nasazování kapitánské pásky těsně před zápasem atd.

 

4.     Jaké byly tvoje nejsilnější stránky na hřišti během právě ukončené sezóny?

      Myslím si, že mojí nejsilnější stránkou je klid na florbalce a přehled na hřišti.

 

5.     Cítil jsi nějaký tlak od spoluhráčů, že od tebe něco očekávají?

      Od spoluhráčů jsem tlak necítil, ale to je spíš způsobené tím, že tlak si na sebe v každém zápase vytvářím sám už tak dost velký, takže od spoluhráčů si ho nejspíše ani nevšímám.

 

6.     Co pro tebe bylo nejtěžší v uplynulé sezóně a jak jsi to případně překonával?

      Docela dost mě potrápil zánět průdušek a po Novém roce svalové zranění, takže nejtěžší bylo, že jsem nemohl skoro dva a půl měsíce pořádně trénovat.

 

7.     Jaké máš plány a cíle pro příští sezónu a budeš se na ně nějakým způsobem chystat?

      Můj cíl pro další sezonu se odvíjí od dlouhodobého cíle a tím je, si ještě s Jazz zahrát divizi a nejlépe v Žatci před našimi fanoušky ve vlastní sportovní hale. Ale vím, že jak sportovní hala, která je v nedohlednu, tak i momentální rozpoložení týmu tomu nenasvědčuje. Proto mým osobním cílem pro příští sezonu je pomoci nastartovat tým k budoucímu úspěchu a skončit v tabulce na lepším umístění než letos a pomoci mladým hráčům, kteří přejdou do kategorie mužů, aby co nejrychleji a nejlépe zapadli do týmu mezi nás starší a často i nesnesitelné veterány.   

 

8.     Jaký je tvůj osobní přístup k vedení týmu a motivaci spoluhráčů?

      Já si myslím, že neumím motivovat proslovy, a proto se snažím při zápase hrát na maximum a nevypustit žádný souboj. A tím, se snažím strhnout celý tým ke stejnému výkonu.

 

9.     Jaký byl tvůj nejoblíbenější moment z minulé sezóny a proč?

      Tak to je bez diskuse, výkon Honzy Falbra v předposledním zápase, kdy vstřelil 7 gólů proti Prtům a vyrovnal klubový rekord. A to všechno je ještě umocněné tím, že Honza normálně v zápasech prakticky nestřílí a na góly hlavně nahrává.

 

10.  Co bys, poradil mladým hráčům, kteří se chtějí stát tak úspěšnými jako ty?

      Já se za úspěšného nepovažuji…

Ale radu mladým dám: Sportujte! Je jedno jaký sport, nemusí to být zrovna florbal, ale sportujte. Nejde ani o ta stokrát omílaná fakta o zdraví a bla bla bla, ale o to že potkáte spoustu nových lidí, ze kterých si uděláte super kámoše a zároveň i spoluhráče.

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode